PROFIEL

YOUNG Management Consulting is begin 1998 van start gegaan en is een initiatief van Wim G. de Jong. Na zijn opleiding waarin rechten en verzekeringen een belangrijk onderdeel vormden, start zijn loopbaan bij een grote landelijk opererende verzekeringsmaatschappij. De werkervaring zowel op commercieel als op vakterrein werd daarna uitgebreid bij een beursmakelaar en een grote tussenpersoon. Vanaf zijn 31e bekleedde hij een functie als directeur van een regionaal opererend assurantiekantoor (lid van de N.V.A.).

De wens om de ervaring in de financiŽle wereld verder uit te breiden leidde hem naar de RABOBANK GROEP. In diverse managementfuncties bij een aantal grote (stads)banken , ontwaakt vooral zijn interesse in de mens als centrale factor in dienstverlening. Het accent komt te liggen op het genereren van klantwaarde.

Na zijn opleiding als NMI mediator heeft hij zich gespecialiseerd in conflicten in situaties als arbeid en organisatie. Recent is een studie Verandermanagement aan de Rijks Universiteit Groningen met succes afgerond. De Jong is tevens actief als docent Bedrijfskunde (management & organisatie; management & Communicatie, aan de Hogeschool NCOI.

De doelstelling van de Jong is om een bijdrage te leveren aan het welbevinden en het functioneren van de mens binnen de organisatie, door het geintegreerd toepassen van zijn (commerciele) ervaringsachtergrond, en met de ervaring als managementconsultant, counseler en mediator.